Möte på Forbinabåtar 2022-11-18

På fredagen träffade vi i styrelsen för Forbinaklubben Forbinabåtars ledning och personal. Detta är första gången vi alla samlas och det kändes viktigt att dels få ett ansikte på alla samt få lite ny information från Forbina. 

Vi  startade med en rundvandring i de nyrenoverade lokalerna och idag är det ljusa och fräscha lokaler för försäljning och reparationer. Man vinterförvarar väldigt mycket båtar också och gör en hel del rekonditioneringar. Hos Forbina skall man kunna lämna båten och få den uppfräschad och sjösättningsklar är tanken och denna tjänst efterfrågas mer och mer.

Det som nu sker är att Forbina har långt gångna skisser på hur 2 uppdaterade modeller framåt skall se ut. Det är 36 och 42 som är de modeller man nu jobbar med. Kontakter är etablerade med ett stort varv och det som pågår nu är att ta fram digitala underlag för nya pluggar och formar, besök hos tillverkaren har gjorts och fler är inplanerade i närtid för att sätta alla detaljer så som byggtekniska delar, utseende, layout, inredning, utrustning mm.

Allt kommer tillverkas enligt Forbinas specifikationer och under Forbinas överinseende för att säkerställa att  Forbinas själ, historia och känsla av en nordisk båt för nordiska förhållanden säkerställs.

Den tillverkare man etablerat kontakter med är en väldigt stor aktör som idag producerar färdiga båtar till flera stora varumärken. Denna process kändes oerhört spännande och vi kommer få löpande information kring hur projektet fortgår. 

Vi medlemmar i klubben är även framåt välkomna att kontakta Forbina om frågor om detaljer på våra båtar som behöver bytas, köp av kapell  etc. etc. och vi har fortsatt 10% rabatt som medlem i Forbinaklubben. Forbina avser även att snart presentera egna Forbina-prylar som vi kommer få tillgång till för ett bra pris.

Nu ingår även Båtservice i Karlstad i bolaget och deras drevservice skall snart vara på plats i Forbinas lokaler.

Sammantaget ett mycket intressant och informativt möte och väldigt trevligt att få träffa alla i teamet i Karlstad. Vi från styrelsen kan bara önska all framgång till Forbina i deras planer att ta fram nya båtar med Forbinas tydliga kännetecken som en båt med den perfekta planlösningen, hög kvalitet och finish och driftsekonomiska skrov.

To be continued…… 

FLER
INLÄGG